• +38637577100
  • DE
Reservierung

Marguč na Rogli osvojil bron

Rogla, 19. 1. 2019
Zmagovalka tekme, Nemka Selina Jörg. Foto: Miha Matavž
Bron je osvojil slovenski deskar Rok Marguč: Foto: Miha Matavž
Marguč je bil v cilju vidno zadovoljen. Foto: Miha Matavž
Zmagovalec tekme Edwin Coratti. Foto: Miha Matavž
Zmagovalke. Foto: Miha Matavž
Zmagovalci, vključno z našim Margučem. Foto: Miha Matavž
Na današnjo soboto smo na Rogli že sedmič zapored praznovali deskarski praznik – gostili smo namreč najboljše deskarje na svetu, vključno z našimi vrhunskimi tekmovalci. Zmagovalec tekme je bil Italijan Edwin Coratti, med ženskami je na prvi stopnički stala Nemka Selina Jörg.

Slovenski deskarji so se prav tako odlično odrezali. V finale je sicer nepričakovano prišel le Rok Marguč - tam smo pričakovali vsaj še Tima Mastnaka, Žana Koširja in Glorio Kotnik, vendar pa je prav Marguč poskrbel za odlično voljo slovenskih navijačev. Osvojil je namreč bronasto kolajno in zatresel tribuno pod smučiščem Jasa.

Srebro je med moškimi osvojil Italijan Daniele Bagozza, med ženskami pa Rusinja Natalia Soboleva, bron pa si je nadela Nemka Cheyenne Loch.

Na Rogli se je ujelo napeto, luštno in veselja polno vzdušje. Deskarje je na tribunah in drugod ob trasi Jasa pozdravilo več kot 3000 obiskovalcev, nekateri na smučeh, drugi v čevljih, ki so vztrajno in predvsem glasno spodbujali slovenske barve deskanja.

Ob zanimivi tekmi je obiskovalce navdušil tudi pester spremljevalni program na več prizoriščih. Letos so bili ob nas v ciljnem prostoru znana slovenska pevka Alya, Bobnarska skupina Laško in DJ-ji. Po športnih vrhuncih je zabava zavila na afterparty v bar Uniorček, kjer je zabave željne pozdravila skupina Rock Partyzani. 

Marsikoga je zelo razveselilo tudi dejstvo, da je dogodek vsako leto brezplačen.
Več