• +38637577100
  • DE
Reservierung

Obisk evropske ocenjevalne komisije Entente Florale v Občini Zreče

Zreče, 22. 6. 2018
V letu 2018 je Občina Zreče ponovno pristopila k prestižnemu evropskemu tekmovanju, katerega osnovno vodilo je ustvarjanje višje kakovosti bivanja za domačine, obiskovalce in turiste s poudarki na urejenosti kraja, trajnostnem razvoju, ekološki zavesti, sobivanju z avtohtonim naravnim okoljem ter naravni in kulturni dediščina.

Sodelovanje na tovrstnem tekmovanju pomembno vpliva na ugled Občine Zreče in prepoznavnost Destinacije Rogla – Pohorje ter je obenem odlična priložnost za promocijo destinacije s Termami Zreče in Roglo tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

V soboto, 23. junija 2018, je Zreče obiskala evropska ocenjevalna komisija »Entente Florale«, ki je ocenjevala urejenost mesta z okolico, njegovo »zeleno« oz. trajnostno naravnanost, povezanost lokalnih gospodarskih subjektov z lokalno skupnostjo ter njenimi prebivalci, javnimi inštitucijami in društvi.

Ocenjevalno komisijo je pot med drugim vodila tudi skozi Terme Zreče z okolico in na Roglo. 

V zadnjih tednih smo sodelavci Term Zreče in Rogle in mnogi drugi vložili veliko dela, truda in energije v priprave, katerih rezultat je celovitejša urejenost okolice naših centrov, ki se lepo vklaplja v širše okolje.

Vsi skupaj smo lahko izredno ponosni, da živimo, delamo ter ustvarjamo v tako lepih in urejenih krajih, ki  poleg pregovorne pohorske odprtosti in domačnosti, ponujajo neprecenljivo bogastvo naravnih zdravilnih faktorjev ter široko paleto možnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje, uživanje v pristnih kulinaričnih dobrotah ter ustvarjajo nepozabne spomine v družbi družine in prijateljev.
SREČNO, ZREČE!
Več