• +38637577100
  • DE
Reservierung

FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu tudi letos na Rogli

Rogla, 15. 1. 2018

Konec tega tedna bosta Rogla in Slovenija ponovno gostili najboljše deskarje in deskarke na snegu na svetu. Tokrat bosta na sporedu dve tekmi v paralelnem veleslalomu, in sicer v soboto, 20. 01.,in nedeljo, 21. 01. 2018.

Rogla je organizatorka tega vrhunskega dogodka že šestič zapored, vsako leto do zdaj so Mednarodna smučarska federacija kot tudi domača in tuja javnost organizacijo ocenile z odlično oceno.

Lansko leto sta na najvišji stopički paralelnega veleslaloma stala Čehinja Ester Ledecka in Švicar Nevin Galmarini. Slovenske navijače sta še posebej navdušila Žan Košir s 3. in Rok Marguč z 10. mestom.

Slovenski deskarji imajo pred svetovnim pokalom odlične predispozicije, saj sta Rogla in smučišče Jasa, na katerem bodo tekmovali tudi to leto, že več kot deset let prav tista točka, kjer trenirajo svoj deskarski talent. Prednost slovenske gostitve tekmovanja svetovnega merila bodo naši deskarji seveda izkoristili, saj se lahko zaradi kvote naroda organizatorja tekmovanja udeležijo tudi nekateri domačih deskarji, ki zaenkrat tekmujejo na tekmah nižjega ranga. Za prestižni naziv zmagovalca svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na Rogli se bosta tako potegovalo okoli 110 deskarjev in deskark iz dvaindvajsetih držav Evrope, Amerike, Azije in Avstralije.

Svetovni pokal ni velik dogodek samo za slovenske tekmovalce in organizatorje na Rogli, temveč tudi za številne navijače, ki se vsako leto ustavijo in glasno navijajo za svoje barve – lansko leto jih je pod in ob sončnem smučišču Jasa zbralo skoraj 3000. Organizatorji z Rogle tako poskrbijo tudi za dobro voljo – pester spremljevalni in zabavni program bodo letos obogatili Vili Resnik, skupina pop Design, DJ-ji, Bobnarska skupina Pihalnega orkestra Pivovarne Laško in Plesna skupina Jay Dance Studio.

Vabljeni ste vsi, ki bi želeli skupaj z Roglo doživeti slovenski športni praznik in ponovno  vstopiti v elitno druščino najbolj prepoznavnih svetovnih zimsko-športnih središč. Vstop na dogodek je prost.

Več