• +38637577100
  • DE
Reservierung

Na Rogli rokometni velikani: PSG, Veszprem in Zagreb [intervjuji]

Rogla, 8. 8. 2017
Marguč, Gajič in Blagotinšek. Slovenci, ki igrajo za madžarski Veszprem.
Kasim Kamenica, trener RK Zagreb.
Skok, Kastelic in Miklavčič. Slovenci, ki igrajo za RK Zagreb.
Ljubomir Vranješ, trener Veszprema.
Rogla v teh dneh gosti prave rokometne velikane: madžarski Veszprem, hrvaški Zagreb in francoski PSG. Trenerja madžarske in hrvaške ekipe ter nekaj njunih igralcev so za nas odgovorili na nekaj vprašanj. Prijetno branje! :)
Intervju z Ljubomirom Vranješem (trenerjem Veszprema)

1. Ste prvič na Rogli?
Ja, prvič sem na Rogli. Nikoli prej nisem opravljal priprav v tem delu Evrope. Vedno smo trenirali na Norveškem, Švedskem, Danskem ali v Nemčiji. Spodaj v Celju je 40 stopinj, tukaj pa imamo okoli 25 stopinj. Imamo zelo dobre vremenske pogoje, s tem smo imeli srečo, zato smo lahko dobro trenirali. Zelo smo zadovoljni.

2. Kakšna se vam zdi narava in športna infrastruktura?
Zelo mi je všeč, vse je blizu, imamo dvorano, naredili ste super fitnes prostor, imamo dobre pogoje za tek v naravi samo 50 metrov od hotela.

3. Vam Rogla nudi pogoje za dosego vaših športnih ciljev v naslednji sezoni?
Da, vse kar potrebujemo imamo na voljo.

4. Menite, da vam bodo priprave na Rogli pomagale doseči evropski vrh?
Seveda, za mene je pripravljalno obdobje zelo pomembno. Tukaj smo dosegli dober fizičen status, kar nam bo kasneje koristilo in zaradi česar bomo proti koncu sezone imeli tudi prednost pred tekmeci.

5. Kaj menite o sprejemu in gostoljubnosti zaposlenih na Rogli?
S tem nismo imeli nikakršnih težav, dobili smo vse, kar smo si zaželeli. Zaposleni so zelo odprti in so ugodili vsem našim željam.

6. Bi se želeli v prihodnje vrniti na Roglo?
Seveda, imam željo vrniti se na Roglo tudi v prihodnje s klubom. Zagotovo se vrnem tudi zasebno, z družino.

7. Zanimiva anekdota na Rogli?
Nismo imeli veliko časa za dogodivščine, saj smo prišli z namenom, da treniramo. En dan smo šli na adrenalinske sanke Zlodejevo, kjer je bilo zelo zabavno, tudi kolesarili smo, videli smo, da je mogoče jezditi konje. Vidim, da je tukaj mogoče početi veliko stvari, vendar za nas je bila prioriteta trening.

Intervju z G. Margučem, D. Gajičem, B. Blagotinškom (slovenskimi igralci Veszprema)

1. Ste prvič na Rogli?
Ne. Na Rogli smo bili že večkrat. Prvič še kot otroci, kasneje pa tudi z mladinskimi selekcijami rokometne reprezentance. Roglo obiščemo tdui zasebno, z družinami..

2. Kakšna se vam zdi narava in športna infrastruktura?
Narava  in poletna temperatura sta super za športne priprave. Tudi športna infrastruktura je zelo dobra, še posebej za rokometaše, ki imamo vse potrebno na dosegu nekaj metrov. Zelo nam je všeč tudi nov prostor za fitnes s prostimi utežmi.

3. Vam Rogla nudi pogoje za dosego vaših športnih ciljev v naslednji sezoni?
Ja, nudi.

4. Menite, da vam bodo priprave na Rogli pomagale doseči evropski vrh?
Upamo. Verjamemo, da smo dobro trenirali, dobili smo odlično fizično in kondicijsko podlago, ki jo moramo sedaj vzdrževati za dosego dobrih rezultatov v sezoni.

5. Kaj menite o sprejemu in gostoljubnosti zaposlenih na Rogli?
Za nas je še posebej priročno, ker zaposlene razumemo. Osebje v restavraciji, hotelu, čistilke, vse je na visokem nivoju, vse se da lepo dogovoriti in komunikacija poteka hitro. Zaposleni so zelo ustrežljivi, še posebej glede hrane, kar je za nas športnike zelo pomembno.

6. Bi se želeli v prihodnje vrniti na Roglo?
Zagotovo se bomo še vračali, še posebej kadar bo zelo vroče, da se nekoliko umaknemo od vročine. Tudi pozimi, da svoje otroke naučimo smučati.

Intervju s Kasimom Kamenico (trenerjem RK Zagreb)

1. Ste prvič na Rogli?
Ne, tukaj sem bil že mnogokrat. Prvič že leta 1989 na pripravah z jugoslovansko reprezentanco. Kasneje sem se vrnil še večkrat. Znano je, da se tukaj že leta izvaja seminar rokometnih trenerjev, kjer sem tudi že večkrat gostoval. V vsakem slučaju se zelo rad vračam na Roglo.

2. Kakšna se vam zdi narava in športna infrastruktura?
Letos sem se prvič nekolike dalj časa sprehajal po planotah Rogle, prvič sem videl, da je veliko smučarskih stez, česar prej nisem vedel, saj sem bil primarno osredotočen na treninge v športni dvorani. Narava je resnično prekrasna, kjer lahko vidiš krave in ostale živali. Samo dejstvo, da imamo dvorano v sklopu hotela, kjer ne potrebujemo izstopiti iz kompleksa, govori o tem, da je Rogla edinstvena na tej nadmorski višini, športna infrastruktura in vse ostalo, potrebno za bazične priprave, je izjemno.

3. Vam Rogla nudi pogoje za dosego vaših športnih ciljev v naslednji sezoni?
RK Zagreb se že leta vrača na Roglo, kar dokazuje, da imate na Rogli vse pogoje za dober trening in bazične priprave.

4. Menite, da vam bodo priprave na Rogli pomagale doseči evropski vrh?
Za dober rezultat v naslednji sezoni je odvisnih veliko faktorjev. Zagotovo so bazične priprave pomemben del tega. Velik vpliv v evropskih tekmovanjih pa imajo tudi finančna sredstva, kakovost igralcev, ki si jih lahko privoščimo, globalizacija, kjer bogati postajajo še bogatejši. Mi pa smo obsojeni na dejstvo, da ustvarjamo igralce in jih kasneje prodajamo, zato je težko za nas doseči evropski vrh.

5. Kaj menite o sprejemu in gostoljubnosti zaposlenih na Rogli?
Klub nam je zagotovil maksimalne pogoje na Rogli. Po drugi strani pa osebje in sam hotel nudi odlične pogoje, kar se tiče prehrane, gostoljubje zaposlenih, točnost, tudi pranje opreme za trening … Vse je na vrhunskem nivoju. Vidi se, da je Rogla v športnem turizmu na visokem kakovostnem nivoju, zaradi česar se vrhunski evropski klubi odločajo za Roglo. Večkrat sem bil tudi v Zrečah, kjer je prav tako odlično poskrbljeno za športnike.

6. Bi se želeli v prihodnje vrniti na Roglo?
RK Zagreb se že tradicionalno vrača na Roglo, zato se bom zagotovo vrnil tako kot trener kot tudi zasebno.

Intervju z D. Miklavčičem, M. Skokom, U. Kastelicem (slovenskimi igralci RK Zagreba)

1. Ste prvič na Rogli?
Ne. Tukaj smo vsako leto ali na klubskih pripravah ali pa pridemo individualno z družinami na sprehode. Tukaj smo bili že kot otroci na smučanju, vendar smo zaradi profesionalizma smuči umaknili v kot in jih zamenjali s sprehodi.

2. Kakšna se vam zdi narava in športna infrastruktura?
Največja prednost se nam zdi klima, nadmorska višina, radi imamo tudi mir za treninge in smo veseli, da se je klub odločil da nas pripelje na Roglo. Všeč nam je tukaj, saj je poskrbljeno za vse, kar športniki potrebujemo. Potrebna bi bila še kakšna posodobitev objektov in hotela in vse bi bilo na najvišji vrhunski ravni. Všeč nam je bližina dvorane, ki je res blizu hotela, vse imamo na dosegu roke. Tudi kar se tiče tekov v naravi, stadiona, dvorane, fitnesa, wellnessa … Za vse je odlično poskrbljeno.

3. Menite, da vam bodo priprave na Rogli pomagale doseči evropski vrh?
Bližina Rogle je pomemben faktor, da se RK Zagreb odloča za Roglo. Mi se tukaj dobro počutimo, nam je lepo, se že poznamo z zaposlenimi in se počutimo domače.

4. Kaj menite o sprejemu in gostoljubnosti zaposlenih na Rogli?
Na Roglo se vračamo že toliko časa, da vsi zaposleni že natančno poznajo naše navade, zato ni nikakršnih težav in vse poteka zelo hitro. Prehrana je na vrhunskem nivoju, zaposleni skrbijo, da je imamo dovolj, je nikoli ne zmanjka. Za nas poskrbijo brez muke, maksimalno ugodijo našim željam, tudi če so še tako težko izvedljive. Na splošno gledano je na tem področju zelo lepo poskrbljeno in tudi zaradi tega se RK Zagreb vrača že toliko let, ker se tukaj dobro počutimo.

5. Bi se želeli v prihodnje vrniti na Roglo?
Rogla je zagotovo na vrhu seznama pripravljalnih baz RK Zagreba. Če ne kot športniki, pa se bomo zagotovo še vračali kot turisti na sprehode z družinami ali vikend pobeg pred vročino v dolini.

6. Opis drug drugega s par besedami:
U. Kastelic: nov v klubu in je še kot prestrašena srnica.
D. Miklavčič: starešina, 3. najstarejši v ekipi.
M. Skok: galama, zabavljač, megafon.

:)

Pripravil: Domen Iršič
Več