• +38637577100
  • DE
Reservierung

Rogla in Terme Zreče zaključujeta uspešno zimsko sezono 2014/15

7. 4. 2015

Smučarska sezona na Rogli se bo končala v četrtek, 09. 04. 2015.

V času med 08. in 09. 04. 2015 bo Rogla namreč gostila tradicionalno srečanje slovenskih žičničarjev t.i. Žičničarijado, katere del je tudi smučarska tekma. Ker bomo za to v tem času zagnali nekatere žičniške naprave, vabimo tudi druge smučarje, ki želijo ujeti še zadnje metre belih smučin v tej sezoni.

V sezoni 2014/15 bomo tako našteli 118 smučarskih dni, v katerih smo gostili dobrih 177.000 smučarjev, kar je v primerjavi s sezono 2013/14 kar 16% več.

V zimskih mesecih smo tako na Rogli kot tudi v Termah Zreče realizirali več kot 80% zasedenost ter zabeležili kar 78.499 nočitev. V primerjavi z istim obdobjem lani smo na Rogli ustvarili 8% in v Termah Zreče 2% več nočitev. Še posebej vzpodbudno je dejstvo, da smo ohranili število nočitev s strani slovenskih in povečali število nočitev s strani tujih gostov.

Z veliko truda in pozitivnega elana smo, ob neprimerno boljših vremenskih in snežnih pogojih, občutno izboljšali čisti poslovni izid glede na primerljivo obdobje v letu 2014 ter ga izboljšali tudi v primerjavi z istim obdobjem v sezoni 2012/13, kar je posebej razveseljujoče.

S profiliranjem gostinske ponudbe, ki je prilagojena posameznim ciljnim skupina, smo dvig prihodkov realizirali tudi v gostinskih lokalih na smučišču.

Uspešen začetek poslovna leta je sicer velika vzpodbuda, vendar pa so pred nami meseci velikih izzivov, tako v prodajnem oz. prihodkovnem delu kot tudi v racionalizaciji poslovanja.

Še naprej bomo posebno pozornost namenjali vsebini in kakovosti ponudbe. Načrtovane aktivnosti se bodo usmerjale predvsem v razvoj in specializacijo temeljnih in nišnih produktov. Oblikovanje produktov bo v svoji vsebini prilagojeno sodobnim trendom ter zdravemu, vitalnemu in k aktivnostim v naravi usmerjenemu življenjskemu slogu.

Vsem gostom, smučarjem in obiskovalcem se zahvaljujemo za izkazano zaupanje in jih z veseljem pričakujemo tudi v prihodnji sezoni. Hkrati se zahvaljujemo tudi vsem zaposlenim, ki so s svojim delom, prijaznostjo in gostoljubnostjo, številnim obogatili prijetno preživljanje prostega časa.

V pomladnih in poletnih mesecih vabijo na Zreško Pohorje številna nepozabna doživetja, kot so neponovljiva kombinacija čudovite narave, prijetne srednjegorske klime, številnih možnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje in pristnih kulinaričnih dobrot v družbi gostoljubnih in nasmejanih domačinov.

Pestri programi so pripravljeni tako, da v njih vsakdo najde nekaj zase, se sprosti, naužije svežega zraka ter se ob tem neizmerno zabava. 

Tudi letos bodo dogajanje na Zreškem Pohorju popestrile številne, nekatere že tradicionalne, poletne prireditve. Za športne navdušence vseh vrst in generacij pa se bodo zvrstili številni dogodki v sklopu Uniturjevega športnega poletja, ki združujejo šport, tekmovalni duh, zdrav način življenja in zabavo.

Več